Boot van de maand

bootvandemaandnovember

Door Leo Wiegerink & Alfred Meyers

Deze maand de Shamrock van Miranda Vos en Paul Oranje. In een latere editie van de Geus verschijnt nog een volgend deel over de Shamrock: een spannend avontuur op de wadden.

De Shamrock, een Cornish Crabber, is sinds 22 juni 2016 in ons bezit. Bouwnummer CC133; bouwjaar 1977, lengte over dek 7,31m, over de waterlijn 6,17, een zeiloppervlak van ca. 28m2, diepgang 1.42m en 0,74m met opgetrokken midzwaard.

bootvandemaandDoor Leo Wiegerink & Alfred Meyers

Je kunt hem niet missen, ook als je niet helemaal naar de achtersteiger loopt: de Taiwan Klipper Jannetje Commeriena van Steven Boer. Al zul je nu nog vergeefs naar de naam zoeken, het is het grootste schip van de haven. Steven heeft het volgens een mooie traditie vernoemd naar zijn moeder. Ook zijn vorige schip, een Amsterdammertje, droeg die naam. Daarmee lag hij eerst aan de overkant, bij Het Einde, en sinds 2008 bij ons. Vorig jaar is de veel ruimere Jannetje Commeriena ervoor in de plaats gekomen.

Door Leo Wiegerink en Alfred Meyers
Vanaf deze Geus pakken we de rubriek Boot van de Maand weer op!

bootvandemaand

De Colli Flower van Neil Raven en Rosalie van der Meulen

Deze prachtige boot heeft Neil eigenhandig getransformeerd van een simpele praam tot een heerlijke boot om tochtjes mee te varen over de Nederlandse wateren. Pramen waren bestemd om groenten te vervoeren en we stellen ons zo voor dat deze vroeger bloemkolen heeft vervoerd. Vandaar: de Colli flower!