Geschiedenis Watergeuzen

Jeugdweekend 1In de jaren ‘50 kwam Ger Koch in buurthuis Ons Huis in de Rozenstraat. Daar organiseerden ze onder andere roeien met Werry’s op de Amstel en ook een jeugdkamp op Vinkeveen, waar Ger fijne herinneringen aan had overgehouden.

In 1986, toen hij lid was van de Toer-wedstrijdcommissie van de Watergeuzen, probeerde hij dit daarom ook voor de Watergeuzenjeugd van de grond te krijgen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

1976 Optimistje bouwen bij Wanda thuis

Wanda Koch heeft eind vorig jaar allerlei herinneringen opgeschreven en ik heb haar naar aanleiding daarvan gesproken. Het ging over wedstrijden die vroeger werden georganiseerd en daarover hebben jullie in een vorige Geus het een en ander kunnen lezen. Daarnaast had Wanda ook van alles genoteerd over verre reizen die werden ge-maakt door diverse Geuzen op hun schepen, het studeren voor marifoonexamens en het bouwen van bootjes.

Schrijf reactie (0 Reacties)

 Wedstrijduitleg in DurgerdamWedstrijduitleg in Durgerdam

Wanda, sinds 1974 lid, is in het verleden gaan graven en kwam veel moois tegen. Naar aanleiding van de prijzenkast in het clubhuis op de Diemerzeedijk heeft ze bijvoorbeeld het een en ander op een rijtje gezet over zeilwedstrijden die vroeger werden gehouden door De Watergeuzen, soms ook in samenwerking met andere watersportverenigingen. Naar aanleiding hiervan ben ik met haar gaan praten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Over ons

WSV 'De Watergeuzen' is opgericht in het jaar 1928. De vereniging beheert drie havens. De haven aan de Diemerzeedijk met het clubhuis en de winterstalling vormt het middelpunt van de vereniging. De twee andere havens zijn in Vinkeveen en in Durgerdam.

Search