Nieuws

afsluitingWe nodigen je graag uit voor een gezellige afsluiting met een borrel, hapjes en muziek van Red and Blues.
 Dit is ook een mooie gelegenheid om onze verenigingssloep ‘Geus II’ te dopen. Een aantal vrijwilligers heeft de afgelopen tijd de sloep voorzien van een elektromotor.
Ook dat gaan we vieren!

Graag tot ziens aanstaande zondag,

Peter, Maarten, René, Kees en Job
Bestuur WSV de Watergeuzen

---
Feestelijke afsluiting vaarseizoen en doop Geus II
Zondag 27 november, vanaf 16.00 uur, Clubhuis Diemerzeedijk
---

Schrijf reactie (0 Reacties)

Als de boten weer te water zijn willen we het terras bij het clubgebouw op de Diemerzeedijk opknappen. We zoeken enkele leden die letterlijk hun handen uit de mouwen willen steken en verstand hebben van bestratingswerk.

Je kunt je bij mij aanmelden (0640997224 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Wil je meer info? Dan kan Job Bruggeman die geven.

Peter Weesendorp

Schrijf reactie (0 Reacties)

Het bestuur is op zoek naar een nieuw bestuurslid. Heb je interesse dan is er de mogelijkheid om in de komende maanden tot de ledenvergadering in het bestuur mee te draaien. Je kunt dan kijken of het iets voor jou is. In de ALV van maart kan dan de benoeming plaatsvinden.
Het enige dat we vragen is dat je wat tijd beschikbaar stelt en actief meedoet. Om de samenstelling in het bestuur een beetje evenwichtig te maken nodigen we vooral de 'jongeren' en vrouwen uit. Maar schroom niet om je belangstelling te laten blijken als je tot de categorie 'oudere heren' behoort.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Há, die Peter, en dan gevolgd door een zin met een stotter er in.
Ik zal het niet meer horen. Ger Janssen is op 18 juli overleden. Veel te snel en veel te vroeg. Ger was 61 jaar lid van de Watergeuzen. Hij liep niet voorop in de verenigingsfanfare om met de vaandel te zwaaien. Ger liep ergens in het midden van de fanfare en hield de boel bij elkaar. Weinig mensen zijn zo sociaal als Ger en dat maakte hem geliefd binnen de vereniging.

Schrijf reactie (1 Reacties)

Picture1Gezellige drukte op het terras.

Na drie jaar kon het gelukkig weer: onder het genot van een hapje en een drankje en vrolijke muziek het vaarseizoen openen. Dat zag er op zondag 24 april al veelbelovend uit. Er stond weliswaar een stevige noordoostenwind, maar de hemel was staalblauw en op het zonovergoten terras voor het clubhuis was het goed toeven. Daar zaten rond vieren al flink wat Watergeuzen van een drankje te genieten en een half uurtje later stak onze voorzitter er een korte speech af.

Schrijf reactie (0 Reacties)

eunice durgerdam 1

Het zijn plaatjes die je vooral in getijdenhavens overzees aantreft; bootjes hangend aan hun landvast, de kiel vastgezogen in de modder en een onnatuurlijke scheefgang waardoor ze er als vissen op het droge bij liggen. Maar deze foto’s gaan niet over Engelse of Franse kustplaatsen maar over het kommetje aan het eind van de Durgerdammerdijk waar nog een enkele Watergeus overwintert. Op 18 februari raasde de westerstorm Eunice over Nederland met windstoten van 145 km per uur. De waarschuwing was code (diep)rood en in Amsterdam vielen drie doden te betreuren door de zeer zware storm.

Schrijf reactie (1 Reacties)

Geus jan22 grachtenvaren1Roeien kan natuurlijk ook.

Peter noemde het al op onze virtuele nieuwjaarsreceptie: Over een aantal jaar is het niet meer toegestaan om met verbrandingsmotoren door de grachten te varen. Dat wordt best een uitdaging voor ons. Hij noemde gelijk het initiatief om gezamenlijk na te denken over de ombouw tot elektrisch varen. Heel verstandig om daarin samen op te trekken. Maar dat is niet het enige alternatief. Nu doel ik niet op varen op waterstof (dat zal dan vast ook wel mogen), want dat is helemaal een kostbare geschiedenis en het is voorlopig ook lastig te tanken. Nee ik wil een paar, althans voor de booteigenaar, goedkopere alternatieven aandragen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Iedere boot die door Amsterdams water vaart, moet vanaf 2022 een vignet hebben. Het nieuwe doorvaartvignet is 3 kalenderjaren geldig.

Een vignet is verplicht voor alle pleziervaartuigen met een benzine-, diesel-, elektrische of hybridemotor als ze door Amsterdam varen.
Kano’s en kajaks zonder motor hoeven geen vignet te hebben. Hetzelfde geldt voor opblaasbare boten zonder harde bodem.

Er zijn 2 soorten vignetten:

  1.  BHG-vignet:
    Elke boot die ook afmeert in openbaar water moet een Binnenhavengeldvignet (BHG-vignet) hebben. Hiermee kun je varen èn afmeren. Het soort vignet en de kosten hiervan hangen af van de grootte van je boot en de aandrijving. Dit vignet is 1 kalenderjaar geldig.
  1. Doorvaartvignet:
    Als je door Amsterdam wilt varen en je hebt geen BHG-vignet, dan is een Doorvaartvignet vereist. Dit kost € 40,- en is 3 kalenderjaren geldig. Je krijgt hier gratis ’24 uur afmeren’ bij: die je kunt activeren op een dag naar keuze. Wil je later nog een keer afmeren, dan kun je ’24 uur afmeren’ kopen. Dat kost € 30,-.

Schrijf reactie (1 Reacties)

coronas

In deze tijd denken we niet zo erg aan varen, al helemaal niet omdat onze aandacht volledig in beslag wordt genomen door corona en alles daar omheen. Toch is veel coronaterminologie bekende kost voor ons bootjesmensen.

Een lockdown kennen wij ook wel, alleen noemen we dat gewoon “verwaaid liggen”. Het einde van dat verwaaid liggen verwachten we op basis van het weerbericht en dat is ongeveer net zo betrouwbaar als de voorspellingen over het einde van de pandemie.

Schrijf reactie (0 Reacties)

texel haven

Plotseling een leuk berichtje op onze Watergeuzen Facebook-pagina: twee watergeuzen (Gijs van Noort en Peter Ridderikhof, met hun gezinnen) komen elkaar tegen in de haven van Texel. Weer zo’n toevallige (neem ik maar even aan) ontmoeting op het water, zoals je die ieder jaar wel hebt. Zelf ben ik lid van de vereniging Wadvaarders en op onze jaarvergadering in januari zeggen we altijd tegen elkaar: “tot van de zomer op het Wad”. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

480 pixels Veiligheid aan boord 1Bij Herman kon je de hele dag terecht voor voorlichting, keuring en voordelige verkoop van brandblusmiddelen

Op zondag 12 mei is, op initiatief van havenmeester Job Bruggeman, een nieuw en bijzonder zinvol project van start gegaan. Watergeuzen konden een bijscholing krijgen op het gebied van brandveiligheid aan boord én over EHBO aan boord en op de haven, inclusief het gebruik van een AED.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Over ons

WSV 'De Watergeuzen' is opgericht in het jaar 1928. De vereniging beheert drie havens. De haven aan de Diemerzeedijk met het clubhuis en de winterstalling vormt het middelpunt van de vereniging. De twee andere havens zijn in Vinkeveen en in Durgerdam.

Search