Strijd tegen woekerend wier

fonteinkruid

Watersporters hebben in toenemende mate last van het Fonteinkruid in het Markermeer en wijken uit naar het IJsselmeer of de randmeren.

De laatste jaren is ten westen van de lijn “Appelhoek” - “Paard van Marken” een groot gebied ontstaan, waarin voor zowel motor- als zeiljachten veel overlast is en ook onveilige situaties ontstaan, doordat schepen vastraken in de velden.  Vele watersporters vermijden het inmiddels bekende planten gebied. Opvallend is dat zelfs bij diepten van drie meter en meer ook grote waterplanten velden voorkomen. De huidige excessieve plantengroei is een onverwachte en nog niet verklaarde ontwikkeling, die duidt op een onevenwichtige natuurlijke ontwikkeling. Lees ook dit artikel uit Het Parool van 11 April 2018.  DOWNLOAD

Over ons

WSV 'De Watergeuzen' is opgericht in het jaar 1928. De vereniging beheert drie havens. De haven aan de Diemerzeedijk met het clubhuis en de winterstalling vormt het middelpunt van de vereniging. De twee andere havens zijn in Vinkeveen en in Durgerdam.

Laatste Nieuws

© 2017 WSV De Watergeuzen. Alle rechten voorbehouden. Diemerzeedijk 34 | 1095 KK | Amsterdam

Search