Amsterdam Light Festival door Hans Haytsma

20

Dankzij Jaap van Loenen is 8 december j.l. voor de bemanning van de elektrische sloep Geus II ( 3 vrouwen, 3 mannen + schipper Jaap) een onvergetelijke avond geworden. We hebben het Amsterdam Light Festival kunnen beleven op het water.

De grachten, het IJ, de Amstel, het was allemaal betoverend mooi. Ik was gewend om deze lichtobjecten al wandelend door nachtelijk Amsterdam te bewonderen maar vanaf het water in een open boot krijgt alles een extra dimensie. Het is op zich al heerlijk om met een ervaren schipper door de prachtige Amsterdamse grachten te varen. De kunstzinnige lichtobjecten met als verbindend thema AI – Artificiële Intelligentie - trekken aan je voorbij terwijl je als bemanning lekker even niets anders hoeft te doen dan achterover te zitten en te genieten.

Het weer was prima, we waren gekleed op een frisse avond, de verlichte kunstobjecten waren interessant maar bovenal was het erg gezellig om met z’n allen in deze fluisterstille sloep door nachtelijk Amsterdam te varen. Daarom wil ik Jaap hartelijk danken voor zijn initiatief om 3 dagen 2 tochten per avond te organiseren. Wat mij betreft ben ik volgend jaar graag weer van de partij. Deze link brengt je naar een korte filmische impressie.

Met nautische groeten, Hans Haytsma

 

Over ons

WSV 'De Watergeuzen' is opgericht in het jaar 1928. De vereniging beheert drie havens. De haven aan de Diemerzeedijk met het clubhuis en de winterstalling vormt het middelpunt van de vereniging. De twee andere havens zijn in Vinkeveen en in Durgerdam.

Search