haven-durgerdam.jpg

Haven Durgerdam

De haven in Durgerdam is bij uitstek geschikt voor zeilboten; zonder ook maar één sluis of brug te hoeven passeren ligt het open water van het Buiten-IJ en het Markermeer binnen bereik.

De ligging van de haven is bijzonder; die bestaat uit een kleine kom aan het eind van een sloot in het historische dorp Durgerdam. Dit dorp is in de vijftiende eeuw ontstaan in een bocht van de Waterlandse Zeedijk. Deze dijk werd gebouwd na de Sint Elizabethsvloed van 1421, toen grote delen van Noord-Holland onder water kwamen te staan en het dorp IJdoorn, dat ongeveer op de plaats van de huidige haven lag, zelfs geheel in de golven verdween.

Achter de haven ligt de buitendijkse IJdoornpolder: tegenwoordig is dit een prachtig natuurgebied.

De haven telt 28 ligplaatsen en is bereikbaar voor schepen met een diepgang van ca 1,7 m.

Durgerdammerdijk tegenover nr. 170,
Durgerdam

Er is geen douche- en toilet accommodatie. Water is verkrijgbaar bij de pomp bovenaan de trap en walstroom is beschikbaar op de steigers.

Er rijden geen bussen naar de Durgerdammerdijk. Parkeren kan alleen op het parkeerterrein buiten het dorp, ca 300 m benoorden de haven naar links. Elders parkeren is op eigen risico.

In de havenkom van Durgerdam en de sloot langs de dijk hebben drie verenigingen ligplaatsen. De haven van WSV de Watergeuzen ligt helemaal aan het eind van de sloot en kan worden bereikt door na de havenmond van Durgerdam te zijn binnengevaren stuurboord uit te gaan, langs het pontje tot het einde van de sloot.

De haven is bereikbaar voor schepen met een diepgang tot ca 1,7 m (bij een normaal zomerpeil van het Markermeer van NAP – 0,20 m). De waterstand in de haven kan door weersomstandigheden echter sterk variëren. Bij harde zuid-westenwind kan het waterpeil 20-30 cm lager zijn.

Portaal Haven Durgerdam

Leden Portaal

Leden van WsV de Watergeuzen met een ligplaats in Durgerdam kunnen via de groene knop inloggen in het Portaal Haven Durgerdam.

Over ons

WSV 'De Watergeuzen' is opgericht in het jaar 1928. De vereniging beheert drie havens. De haven aan de Diemerzeedijk met het clubhuis en de winterstalling vormt het middelpunt van de vereniging. De twee andere havens zijn in Vinkeveen en in Durgerdam.

Search