haven-durgerdam.jpg

Haven Durgerdam

De haven in Durgerdam is bij uitstek geschikt voor zeilboten; zonder ook maar één sluis of brug te hoeven passeren ligt het open water van het Buiten-IJ en het Markermeer binnen bereik.

De ligging van de haven is bijzonder; het bestaat uit een kleine kom aan het eind van een doodlopend kanaaltje in het historische dorp Durgerdam. Dit dorp is in de vijftiende eeuw ontstaan in een bocht van de Waterlandse Zeedijk. Deze dijk werd gebouwd na de Sint Elizabethsvloed van 1421, toen grote delen van Noord-Holland onder water kwamen te staan en het dorp IJdoorn, dat ongeveer op de plaats van de huidige haven lag, zelfs geheel in de golven verdween.

Achter de haven ligt de buitendijkse IJdoornpolder: tegenwoordig is dit een prachtig natuurgebied.

De haven telt ongeveer 20 ligplaatsen en is bereikbaar voor schepen met een diepgang van ca 1,7 m.

Durgerdammerdijk tegenover nr. 170,
Durgerdam
Telefoon: 020 6920843

Passanten zijn welkom en kunnen een ligplaats kiezen in boxen met een groen bordje. Het tarief bedraagt € 7,- per nacht te voldoen in overleg met de havencommissaris.

De havencommissaris is  te bereiken op 020 632 02 64

Er is geen douche- en toilet accommodatie. Water is verkrijgbaar bij de pomp bovenaan de trap. Er is één tappunt voor water en elektra voor leden.

Bereikbaarheid / OV

Voor de haven is een bushalte met verbinding naar het centrum van Amsterdam. Parkeren kan alleen op het parkeerterrein buiten het dorp ca 300m benoorden de haven.

Bereikbaarheid per schip